top of page

Laatste les cursus 'door zelfregie in balans'


Woensdag 20 maart was het dan zover: de laatste les van onze cursus ‘door zelfregie in balans’. Uiteindelijk waren we met zijn zevenen, waaronder Danny en ikzelf als begeleiders. Drie kandidaten konden wegens omstandigheden niet aanwezig zijn.


We begonnen de les zoals gebruikelijk met de vraag: hoe is het de afgelopen week gegaan? Er waren ‘gelukkig’ weinig bijzonderheden en iedereen had zijn oefeningen en beweegactiviteiten - soms met een eigen draai hieraan – consequent kunnen uitvoeren.


Vervolgens hebben we het over het belang van consolidatie, oftewel het belang van het blijven doen van de thuisoefeningen, gehad. Op de vraag: denken jullie de oefeningen over een half jaar nog te doen?, kwamen antwoorden als: ‘zeer zeker, ik heb de oefeningen nu eenmaal in mijn dagelijkse routines ingebouwd’, en: ‘hoewel in de oefeningen niet allemaal thuis doe, heb ik een groot deel hiervan aan mijn fitnessprogramma in de sportschool toegevoegd, wat het voor mij gemakkelijker maakt ze te blijven doen.’ Niemand zag zich over een half jaar niet meer bezig zijn met de oefeningen. Ook de fysieke en mentale gezondheid, sterke botten en het verminderen van het valrisico werden als belangrijke voorwaarden voor continuering benoemd. Eén van de cliënten benadrukte nogmaals: ‘zorg echt voor een opgeruimd huis, ook tijdens het doen van de oefeningen, zodat je nergens over struikelt.’


Na het onderdeel looptraining, volgde nog een circuitraining waarin de deelnemers op het vlak van balans en reactievermogen werden uitgedaagd (zie foto hieronder). Beide onderdelen werden door de cursisten gedurende de cursus erg gewaardeerd. Met een laatste ronde over het circuit brachten we deze cursus tot een eind, waarna de uitreiking van een officieel certificaat (zie foto bovenaan) volgde!
18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page