top of page
_I_09166-1447.jpg

Medical Taping

Medical Taping is een nieuwe tape-techniek die van Aziatische oorsprong is. Sinds de jaren '70 wordt deze techniek al toegepast en is in de loop van de jaren steeds verder ontwikkeld.  Tot voor kort werd Medical Taping vooral toegepast in de sport. Nu kunt u bij JoinTogether ook behandeld worden met deze tape, omdat deze bij uitstek geschikt is voor wat meer alledaagse klachten.

In tegenstelling tot de conventionele “witte” tape is de Medical Tape elastisch. Hierdoor wordt het behandelde gebied niet gefixeerd.  Door de speciale manier van aanbrengen wordt de huid gelift. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de afvoer verbetert. Als gevolg hiervan neemt de druk op de zenuwen af en vermindert of verdwijnt de pijn direct na aanbrengen. De tape ondersteunt en activeert de lichaamseigen herstelmechanismen zonder de bewegingsvrijheid in te perken, waardoor het de gewrichtsfunctie ondersteunt. U kunt er normaal mee bewegen en oefenen.

Waar wordt Medical Tape voor toegepast?


De Medical Tape zorgt niet alleen voor een betere bloed- en lymfecirculatie, maar heeft ook een stabiliserende werking op gewrichten.

De indicaties voor Medical Taping zijn:

  • overbelastingsproblemen voor bijvoorbeeld spieren en pezen;

  • nabehandeling van blessures zoals aan de rug, schouders, knie of kuit;

  • vermindering van lymfoedeem en behandeling van grote bloeduitstortingen;

  • versoepelen van littekens na operaties;

  • houdingscorrectie;

  • hoofdpijn en zenuwpijn;

  • beïnvloeding van organen zoals bij maagklachten. 

Medical Taping behandeling

Medical Taping wordt door de therapeuten van JoinTogether altijd gecombineerd met andere behandelvormen. Medical Taping wordt door ons als ondersteunend gezien bij herstel en functie, maar zal nooit tot het volledig oplossen van het probleem leiden.

Medical Tape blijft meestal 4-5 dagen zitten, ook tijdens douchen en zwemmen.

Afspraak of meer informatie?

Denkt u misschien dat Medical Taping u kan helpen bij uw klachten? U kunt met, maar ook zonder een verwijzing van uw arts een afspraak maken bij één van onze therapeuten. Wilt u meer weten over Medical Taping of wat dit voor u zou kunnen betekenen? 

bottom of page